L'ESTAMPA Marta Cerdà i Alimbau

F L E I X

Un matí de gener, vaig rebre una trucada. Era vigília de Reis, a Barcelona, cap a les 9. Entre lleganyes i mandrosa, des del llit, vaig despenjar. Sí? Hola, Marta, sóc el Ricard Bosch, l’administrador. El divendres anterior havien forçat la porta de l’estudi, i havia estat parlant amb l’administrador de la finca perquè vinguessin a arreglar la porta. Aquell cap de setmana, però, l’estudi s’havia de quedar amb la porta a mig arreglar, fins dimarts. Quin administrador? Què ha passat? De Vilafranca. Res, volíem parlar amb tu. De Vilafranca? No sabia que l’administrador fos de Vilafranca... Què ha passat?!? Silenci. Sí, els administradors de la Festa Major! Oh!!!!

Aquell dimarts vaig començar a pensar-hi. Vaig trucar a la Mireia Sàbat, administradora de l'any passat, per anar a visitar el sant a casa seva. I quan finalment era allà amb ell, quan me’l mirava, era com veure’ns a tots. Em veia a mi, veia la família, veia els amics, veia totes aquelles cares conegudes, i desprenia una olor de festa, d'humanitat, d’alegria. I allà vaig arrodonir la idea de fer una estampa d’un Fèlix que es desdibuixés, que es dissolgués, que es desordenés, que formés part d’un tot, i que tot formés part d’ell.

I només els vilafranquins seríem capaços de desxifrar entre les formes el sant. I només els vilafranquins sospitaríem que Fleix és un error tipogràfic. Perquè igual que un fleix abraça la bóta i la subjecta i l’aglutina, i no deixa que se n’escapi ni una gota de vi, sant Fèlix ens uneix en un imaginari que defineix qui som i com volem ser.

Visca Sant Fèlix!


Marta Cerdà i Alimbau (1980) anava de camí a ser psicòloga, però a meitat de carrera es va adonar que la seva veritable vocació no era allà. Va ser quan va decidir estudiar disseny gràfic a l'escola Elisava. Un cop acabada la carrera es va posar a treballar en diversos estudis i agències entre Düsseldorf, Munic i Barcelona. A finals de 2008 va guanyar el prestigiós premi americà ADC Young Guns i va decidir posar en marxa el seu propi estudi. El 2012 va ser premi Graffica per la seva trajectòria que, tot i ser encara curta, gaudeix de reconeixement global.

www.martacerda.com

Marta Cerdà, l'estampera de la Festa Major

Administradors

El pregoner

La imatge

Seguici festiu